Vi är en liten kennel som finns i Härjedalen strax utanför Sveg i en by som heter Herrö. Vi som driver kenneln heter Irene Kristoffersson och Mats Falkeman och dottern Jennifer, som för tillfället utbildar sig till veterinär i Litauen. I vår familj förutom oss två benta finns vår egen uppfödda Unixu's Heike en trevlig schäferkille på 4 år, 
Vi har även köpt in Schäfertiken Björn Yvens Qwinja, vår förhoppningen är att hon ska föra vår Schäferavel vidare. I familjen finns även våra fyra Borderterriers Bombax Quilla, Lilith och Elsie och nu vår nya tjej Unixu's Freaky Friday.  Borderterrier är en robust och frisk ras som klarar sig utmärkt ihop med våra större hundar. Vår äldsta dotter Nadine som bor i Stockholm är också inblandad i vårt hundintresse, hon har en hund från vår första borderterrier kull den blåa hanen "Alvin".


Innan vår kennel registrerades har både jag (Irene) och Mats tävlat i Elitklass i spår och IPO med vår Schäfer Sjetnehagen's Tobbe en riktig arbetsvillig, temperamentfull hund från vårt grannland Norge. Efter honom köpte vi in Sjetnehagen's Keagan som meriterades till SE FIN UCH KORAD BHPI en mycket härlig hund som också kom från samma kennel. Efter som vi ville ha en varsin hund att tävla med så köpte in en till hund Sjenehagen's Unix som meriterades till SE UCH BHP1. Under den här tiden hade vi även en liten borderterrier tjej som var från Kennel Amixus, hon hette Amixus Alvays True lilla " Dilba". Det var vår första borderterrier, vår äldsta dotter Nadine tävlade med henne i Agility. Under den här tiden så bodde vi i Stockholm och var med i SK Skälsätra och Stockholms Södra Brukshundklubb. Idag är vi med i Östra Härjedalens Brukshundklubb vilken vi även båda sitter med i dess styrelse. Jag är utbildat MH-figurant, Mats är Hundbefäl- och patrullhundinstruktör inom Hemvärnet, och är även utbildad BPH-beskrivare. (Beteende och Personlighetsbeskrivning för hund).

I bakhuvud har jag (Irene)  haft en dröm att starta egen kennel i många år. Den drömmen blev sann först när vi 2005 flyttade upp till Härjedalen. Kenneln registerades 2005 och vi tog vår första Schäferkull 2006.

Vår borderterrier "Dilba" dog av hjärtsvikt 8 år gammal och efter ett tag utan Borderterrier bestämde vi oss för att köpa in en ny border, då kom Bombax Judith in i vårt liv med storm, en liten kaxig dam med mycket egen vilja, hon betydde så otroligt mycket för oss, vi hann med att ställa henne på Årets Border terrier i Unghundsklass vilken hon vann, och göra godkänt anlagsprov i viltspår, sedan blev hon överkörd av en bil nedanför vår gård, ett ögonblicks verk, inte ens 2-år gammal, det gör ont i hjärtat än idag, bara jag tänkter på det! Efter några månader kom Bombax Quilla hem till oss, hon är moder till vår första Borderterrier kull som föddes 2012. Första borderterrier kullen har det gått rikigt bra för, 3 har CK och en av dessa har 1 CERT.

Vårt mål med Schäferaveln är att det ska gå att förena både exteriör/mentalitet/arbetslust i samma hund. Vårt önskemål är att om ni köper Schäfer från oss att den ska röntgas och mentaltestas efter ett års ålder.

När det gäller Borderterrier är vi ny på banan, men jag älskar den här rasen en frisk robust hund, vi önskar att våra valpköpare ska känna likadant. Det skulle vara roligt om ni vill prova på viltspår, lydnad eller varför inte Agility och vaför inte ställa ut?  Borderterriern är en allsidig hund och framför allt rolig hund att leva med, full fart ute, men de tycker även om soffmys inne.